Het was goed

Heb je een hartinfarct overleefd en word je alsnog bijna doodgeknuffeld bij terugkeer in de Koorkerk. Het was goed om daar weer te zijn en de dienst te doen – met de zegen over de liefde en het huwelijk van Karel en Guy.

Ik was wel moe maar niet tijdens de dienst en ook na afloop niet supermoe. Dank zij de revalidatie ben ik sterker geworden en daardoor ook psychisch zekerder.

Ik zal volgende week de meditatie bij mijn preken op de site plaatsen. Voor een deel wil ik die ook as. zondag in Delft gebruiken. Ik zit meteen weer midden in het werk want gisteravond had ik een vergadering en deze week ook een uitvaart – van ons oudste gemeentelid (99 jaar geworden).

Het is nu wel zaak om mij niet op te laten fokken en rustig te blijven.  

 

In mijn dagboek heb ik al een hele tijd niet meer geschreven. Dat is meestal een goed teken, dat ik het niet meer nodig heb namelijk. In de preek van afgelopen zondag en as. zondag geef ik iets mee van de verdieping die ik deze gekke zomer heb gevonden. Het thema is dan ook: Ga dieper het bos in.